Vragen? Bel 033 245 30 54 of mail wijnand@wijnandvanessen.nl

Fietsverzekering

Wist u dat er nog steeds zo’n 500.000 fietsen in Nederland worden gestolen per jaar? Dan blijk maar weer dat een goede fietsverzekering geen overbodige luxe is. Een fietsverzekering beschermt uw fiets niet alleen tegen de gevolgen van diefstal maar tegen schade. Denk daarbij aan een ongeluk en zelfs vandalisme.
De fietsverzekering van is er voor alle soorten fietsen. Mountainbikes, racefietsen, elektrische fietsen. Maar natuurlijk ook kinderfietsen. Wijnand van Essen zoekt met u naar de beste fietsverzekering voor uw situatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De rijwielverzekering vergoedt de schade die aan je fiets ontstaat door:

  • brand, ontploffing en blikseminslag;
  • diefstal;
  • alle andere van buiten komende onheilen, zoals verkeersongevallen.

Praktisch alle schadeoorzaken zijn dus gedekt!

De rijwielverzekering is meestal een aflopende verzekering voor drie jaar. Bij beschadiging worden de herstelkosten vergoed. Bij diefstal of totaal verlies van het rijwiel binnen een halfjaar of een jaar (al naar gelang de polis) wordt de schade vergoed op basis van de verzekerde waarde. Dat is de nieuwwaarde van het rijwiel. Daarna vindt vergoeding van de nieuwwaarde plaats onder aftrek van een in de polis genoemd afschrijvingspercentage. Vaak is dat een vast percentage per maand, bijvoorbeeld twee procent.  Als dekkingsgebied geldt Nederland of Europa.

Let op

  • De schade wordt niet altijd vergoed. Uitgesloten bijvoorbeeld is schade door slijtage of opzet; schade tijdens snelheidswedstrijden; schade die ontstaat wanneer het rijwiel is verhuurd.
  • Wanneer de fiets gestolen wordt, vindt geen vergoeding plaats als het rijwiel niet op slot is gezet of zich in een niet-afgesloten ruimte bevond. Verzekeraars willen doorgaans dat je bewijst dat je fiets wel op slot stond door de beide originele sleutels te tonen. Als je tussentijds één van die sleutels verliest, moet je dat aan de verzekeraar melden.
  • De premie is afhankelijk van de nieuwwaarde van het rijwiel (en eventueel meeverzekerde accessoires), maar ook van de woonplaats van de verzekerde. Veel verzekeraars beperken de dekking of accepteren geen verzekeringen van verzekerden die wonen in de grote steden en hun randgemeenten, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Haarlem.

PRODUCTWIJZER VAN HET VERBOND VAN VERZEKERAARS

Het Verbond van Verzekeraars heeft voor bijna alle verzekeringen productwijzers gemaakt. In de productwijzers staat algemene informatie over de verzekeringen. Wilt u een verzekering afsluiten? Dan is de productwijzer een handig hulpmiddel. Met de productwijzers ziet u meteen wat de verzekering u biedt. Ook kunt u bekijken of u de verzekering echt nodig hebt. Helaas is er nog geen productwijzer beschikbaar voor fietsverzekeringen.